0

Amsterdam – We blijven vandaag bij de bloedige sferen, maar dit nieuwtje is dan ook wel heel erg bizar. Het Amerikaanse bedrijf Selphyl heeft namelijk een nieuwe manier bedacht om rimpels te bestrijden: door bloed in het lichaam te spuiten.

Tijdens deze bizarre operatie, die ook wel een Vampire Facelift wordt genoemd, spuiten de artsen het eigen bloed terug in het gezicht om de rimpels op te vullen. Hierbij wordt eerst het bloed van de patient afgenomen, waarna de bloedplaatjes eruit worden gehaald en worden gemengd met fibrinemengsel. Dit goedje wordt dan terug gespoten in het gezicht.

Dit alles is nog niet wetenschappelijk bewezen, maar schijnt volgens Selphyl wel te werken omdat het collageen bevordert en vormt. Daarnaast beweert Selphyl dat er weinig risico’s aan de operatie verbonden zitten, omdat je het eigen bloed weer in je gezicht spuit, waar niks vreemds mee is gebeurd.

Het is niet bekend of Vampier Facelift in Nederland wordt aangeboden. Wij vinden het allemaal een beetje bizar zo’n facelift en weten niet of we het aan zouden durven hoor! Wat vind jij ervan?

(Anna Nikbakht Nooshin)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties