0

Amsterdam – Hoe dunner hoe beter, was een tijdje geleden de standaard van de meeste modebladen. Vogue heeft daar genoeg van en gaat met redacteuren uit verschillende landen werken aan een gezonde beeldvorming en een betere werkomgeving voor modellen.

Negentien redacteuren, waaronder Emmanuelle Alt (Frankrijk), Karin Swerink (Nederland), Franca Sozzani (Italië) en Anna Wintour (Verenigde Staten), lanceren samen The Health Initiative. Dat is een akkoord dat voor een algeheel ‘gezonder’ beeld in de tijdschriften moet gaan zorgen. Ze hebben besloten dat ze vanaf nu niet meer met modellen gaan werken die jonger dan 16 jaar zijn. Ook willen ze niet meer werken met modellen die een eetstoornis hebben. Er gaat gecheckt worden op identiteitsbewijzen en ze geven ook bij modellenbureaus aan dat ze geen meiden van onder de 16 jaar meer willen hebben.

Ook backstage zullen de werkomstandigheden verbeteren. De modellen krijgen gezonder voedsel en meer privacy. Ook worden de ontwerpers geconfronteerd met de gevolgen die de kleine kledingstukken op modellen hebben. Daarnaast gaan de redacteuren ook meehelpen met programma’s waar jonge meisjes begeleiding en advies krijgen over het modellenvak.

Good job Vogue!

Lara Stone voldoet met haar curves wel aan een gezond beeld

www.vogue.nl

(Tekst: Daphne Meulenbroek)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties