0

Amsterdam – In een uitgebreid interview met Vice magazine spreekt Yves Saint Laurent ontwerper Stefano Pilati over het drugsgebruik van John Galliano, wat op ten duur natuurlijk zijn ondergang heeft betekend.

Stefano zegt onder andere in het interview dat het een tragische situatie is, zowel voor John Galliano en voor omstanders. De harde waarheid is volgens hem dat designers niet moeten vergeten dat ze zijn uitverkoren als gezicht van een merk, maar dat daar nog veel meer mensen achter schuil gaan. De arbeiders in fabrieken die de kledingstukken maken, gaan gewoon met de metro naar huis en hebben geen chauffeur. Het is dus noodzakelijk om alles in verband te zien en niet buiten je schoenen te gaan lopen.

Al met al moet je volgens de ontwerper van Yves Saint Laurent achter je keuzes staan en verantwoordelijkheid nemen. Ontwerpers zijn kunstenaars in hart en nieren en dat moeten ze volgens Stefano niet verpesten door aan de drugs te gaan. Toch begrijpt hij Galliano wel omdat hij zelf ook drugs heeft gebruikt toen hij bij Prada werkte. “Er heerste heel lang een idee dat het normaal was als ontwerpers dat deden. Het gedoe met Galliano heeft dat echt tot een einde gebracht. Toch heb ik geen medelijden met hem.”

Bekijk hieronder nogmaals de video van Galliano die flink over de schreef gaat met racistische uitspraken.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

www.ysl.com

(Tekst: Melanie Karolewski)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties