0

Amsterdam – Mary-Kate en Ashley Olsen genieten van hun succesvolle ontwerpcarrière. Hedendaags hebben de beroemde tweelingzusjes drie kledinglijnen – Elizabeth & James, Olsenboyle en The Row – op hun naam staan. Maar deze carrière werd in het begin niet door iedereen serieus genomen.

De celebrities turned designers zijn op meerdere handen te tellen, maar toch willen Mary-Kate en Ashley hier niets van weten. Volgens de twee waren ze deze eendagsvliegen jaren voor: de Olsen Twins ontwierpen namelijk op hun twaalfde al kleding voor Walmart. “Toch waren inkopers sceptisch toen we in 2006 The Row lanceerden,” aldus Mary-Kate. “Maar de klanten vonden het geweldig. Na het eerste succesvolle seizoen werden de kritieken al veel minder.”

De Olsen Twins

Ondanks alle kritiek hebben de twee een waar mode-imperium opgezet dat goed is voor een jaarlijkse omzet van een miljard euro. En dat terwijl Mary-Kate en Ashley nooit studeerden aan een modeacademie. Volgens de zusjes hebben ze het gevoel van mode en materialen en het kleden van mensen geleerd in de kleedkamers van de televisiestudio’s waar ze werkten. Een goede ondergrond voor hun hedendaags succes. Ze ontvingen onlangs zelfs voor The Row een nominatie voor de Council of Fashion Designers of America awards. Of ze de prijs daadwerkelijk binnenhalen, wordt 6 juni bekendgemaakt.

Wat de toekomstplannen van de Olsen Twins zijn? Ze zitten in ieder geval niet stil: dit jaar lanceren ze voor The Row hun eerste handtassenlijn. En er zit nog veel meer aan te komen. Mary-Kate:  “The thing about us is we think big. Huge.” We houden de zusjes in de gaten.

www.therow.com

(Elisah Jacobs)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties