0

Amsterdam – Eerder deze maand kwam het nieuws naar buiten dat VOGUE met redacteuren van verschillende landen het Health Initiative ging lanceren. VOGUE wil hiermee gaan werken aan een gezondere beeldvorming en betere werkomgeving voor modellen.

De meeste reacties op dit bericht waren positief, maar het blijkt dat niet iedereen dolenthousiast is over het plan. Voormalig topmodellen Cindy Crawford en Janice Dickinson hebben bijvoorbeeld zo hun twijfels bij het Health Initiative van VOGUE.

Cindy Crawford denkt dat het allemaal aan de consument ligt. Als consumenten modellen in tijdschriften te dun vinden, of te jong, dan kopen ze het tijdschrift niet meer. In dat geval zouden tijdschriften volgens Cindy pas echt veranderen. Zij denkt dat het aanpassen en inbrengen van strengere regels niet gaat helpen, maar dat iedereen elkaar moet respecteren. Zo niet, dan moeten modellen elke dag weer voor zichzelf opkomen.

Oud topmodel Janice Dickinson is het met Cindy eens. Zij voegt hier nog eens aan toe dat Anna Wintour, de hoofdredactrice van de Amerikaanse VOGUE, zelf dunner dan dun is. Janice gelooft de nieuwe regels van het Health Initiative dan ook niet.

Zouden de twijfels van de twee oud topmodellen terecht zijn?

Cindy Crawford op de cover van VOGUE

Janice Dickinson - lang geleden - op de cover van VOGUE

www.vogue.nl

(Tekst: Kimberly van Stokrom)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties