0

Amsterdam – Het is eindelijk lente en dat betekent ook nieuwe kleding! Maar voor onze nieuwe aankopen moeten we wel plek vinden in onze kast. Dus is het tijd om dit weekend een grote schoonmaak te houden en ruimte te maken.

Wij hebben tips voor je om sneller en efficiënter je garderobe spring proof te maken.

-        Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg voor genoeg kledinghangers, vuilniszakken en een passpiegel.

-        Gooi oude, verwassen spullen weg in een vuilniszak en zet deze weg. Dan creëer je al wat meer ruimte in je kamer.

-        Als je een kledingstuk meer dan een jaar niet hebt gedragen doe het dan weg (geloof ons, je draagt het niet voor niets al meer dan een jaar niet).

-        Was je All Stars of andere sneakers in de wasmachine. Dan kunnen ze er weer een nieuw seizoen tegenaan.

-        Haal de winter items uit je kast en haal je zomer garderobe ter voorschijn.

-        Draag je sommige kledingstukken niet, omdat er een knoop mist of vlek op zit? Leg deze items apart en laat ze maken. Kijk je er vervolgens niet               meer naar om? Gooi het dan alsnog weg.

-        Check je basics en ondergoed en schaf eventueel nieuwe aan als dit nodig is en gooi versleten ondergoed weg.

-        Hang en leg alles op kleur en zorg dat je kast niet te vol is dat zorgt voor een goed overzicht.

-        Verkoop je kleding die je niet meer draagt op Marktplaats of via een tweedehands winkel zodat je van dat geld weer nieuwe kleding kan kopen.               Kleding waar een vlek op zit of niet geschikt is voor verkoop, kan naar het Leger des Heils.

-        ‘Leeg’ je zomer/ lente tassen van vorige jaar. Er zit meestal nog wel wat in zoals kauwgom, muntgeld en elastiekjes etc.

-        Stap af van je ‘vaste’ kledingsetjes. Pas je lente kleding en kijk of je nieuwe setjes kan maken, dan heb je geen geld uitgegeven, maar wel het                   gevoel dat je nieuwe kleding hebt.

(Tekst: Esmé Schouten)

(Beeld: weheartit.com)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties