0

Amsterdam – De mode- en beautyindustrie worden er vaak van beschuldigd racistisch te zijn. Steeds vaker zien we bepaalde campagnes waarin andere modellen dan normaal worden gebruikt om het tegendeel te bewijzen, zoals de Vogue cover met dikke modellen.

Nu is er echter sprake van beautycampagnes waarin een geheel nieuwe wereld centraal staat, namelijk die van de Paralympics. We schreven hier al eerder over, en nu hebben zowel L’Oréal Paris als Thierry Mugler hebben aangekondigd voor hun nieuwe campagnes modellen te gebruiken die een lichamelijke beperking hebben.

Model Aimee Mullins kampt al sinds haar geboorte met lage beenbotten met als resultaat geamputeerde benen onder de knie en gaat door het leven met een prothese. Al eerder liep zij shows voor Alexander McQueen en al een tijdje is zij dus een van de nieuwe gezichten van L’Oréal Paris.

Oscar Pistorius is de snelste man ter wereld zonder benen en het nieuwe gezicht voor de mannengeur van Thierry Mugler Angel.

Hoewel de campagnebeelden van L’Oréal en Aimee nog niet vrij gegeven zijn, weten wij zeker dat de beauty er prachtig op zal staan. Die van Thierry Mugler kunnen we wel al zien! Wij juichen deze vooruitgang ook alleen maar toe!

Wat vind jij van deze nieuwe campagnes?

Wij zijn benieuwd naar de nieuwe L'Oréal campagnes: aan de schoonheid van Aimee zal het niet liggen.

De nieuwe campagne voor Angel van Thierry Mugler ziet er stoer uit vinden wij!

(Anna Nikbakht Nooshin)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties