0

Amsterdam – Miu Miu gebruikt te dunne modellen voor haar nieuwste campagne. Althans, dat beweren sommige consumenten. De Advertising Standards Authority (ASA) kreeg meerdere klachten binnen, waarna een onderzoek werd ingesteld.

Volgens de consument is het juist het magere lichaam van model Kasia Struss dat de aandacht trekt in plaats van de nieuwste collectie van Miu Miu. Het 23-jarige topmodel ‘schittert’ in de advertentie met té dunne armen en schouders, waarbij haar botten goed te zien zijn. De klachten stroomden binnen bij het ASA: Miu Miu zou anorexia aanprijzen. Onzin volgens het modehuis dat meent dat juist de gezondheid van haar modellen voorop staat. Volgens Miu Miu is Kasia juist ‘natuurlijk dun en lang’.

Na een grondige inspectie gaf ASA toe dat de klachten enigszins overdreven zijn. Volgens hen komt het juist door de belichting en de laaguitgesneden jurk van Kasia dat het lijkt alsof ze ongezond dun is. De belichting zorgt er tevens voor dat Kasia – mét nudekleurige make-up – een ‘grauw en ongezond gezicht krijgt’.

Vind jij dat de consument gelijk heeft?

Kasia is in Miu Miu’s nieuwste campagne te zien naast collega-modellen Querelle Jansen en Sasha Pivovarova. Fotografenduo Mert Alas en Marcus Piggott schoten de beelden. Het Italiaanse modehuis had in het verleden celebrities als Lindsay Lohan, Kirsten Dunst en Katie Holmes als hun gezicht.

www.miumiu.com

(Elisah Jacobs)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties