0

Amsterdam – De vrijdagmiddag en avond van Amsterdam Fashion Week stond boordevol modetalent. De enfant terrible van de Nederlandse mode Bas Kosters showde zijn voorjaarscollectie van 2013, maar ook het meer lieflijke SIS by Spijkers en Spijkers en de ruige Jan Boelo lieten hun nieuwste creaties zien.

Het thema van de nieuwe collectie van Bas Kosters was ‘Love, Fuck Yeah’. De ontwerper is weer verliefd en dat mag de hele wereld weten. De show werd afgetrapt door een filmpje waarin hij vertelt hierover, maar ook het typetje Margreet Dolman werd aangerukt om een ‘pre-show talkshow’ te houden. De collectie was weer lekker hysterisch, zoals we van hem gewend zijn. Aan het einde vond er zelfs een half huwelijksfeest plaats.

Hoe zot Bas zijn show was, hoe georganiseerd en vol met draagbare stukken die van SIS by Spijkers en Spijkers. Hun collectie was geïnspireerd op de surrealistische fantasiewereld van het circus uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Eén van de modellen had een leuke accessoire. Zij mocht, heel Mulberry, een hondje meenemen op de catwalk.

Als je denkt dat Bas Kosters en SIS by Spijkers en Spijkers uitersten zijn, dan heb je het verkeerd. Jan Boelo sloot de vrijdag van Amsterdam Fashion Week af met een ruige collectie. De modellen paradeerden op de catwalk op rockmuziek van onder andere Marilyn Manson en droegen leren items en maliënkolders. Het leger was overduidelijk een inspiratiebron voor Jan Boelo.

Bekijk een aantal beelden van de shows hieronder.

Bas Kosters

Bas Kosters

Bas Kosters

Bas Kosters

Bas Kosters

SIS by Spijkers en Spijkers

SIS by Spijkers en Spijkers

SIS by Spijkers en Spijkers

SIS by Spijkers en Spijkers

SIS by Spijkers en Spijkers

Jan Boelo

Jan Boelo

Jan Boelo

Jan Boelo

Jan Boelo

www.aifw.nl

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties