0

Amsterdam – Het Centraal Museum Utrecht presenteert 29 juni tot en met 9 oktober een tentoonstelling over Iris van Herpen. In ‘Het nieuwe ambacht’ is het werk van de talentvolle designer terug te zien en toont zij tevens haar inspiratiebronnen. Denk aan Kris Kuksi, Nanine Linning, Stephen Jones, Bart Hess en Irene Bussemaker.

In de tentoonstelling vind je ongeveer 25 ontwerpen van Van Herpen: niet alleen haute couture, maar ook kostuums voor dansvoorstellingen. Als kers op de taart introduceert van Herpen ook een nieuw ontwerp dat ze speciaal voor deze tentoonstelling maakte. Dat Iris niet vies is van nieuwe technieken blijkt wel uit haar collecties. Ze experimenteert graag met materialen als metaal en kunststof. Haar nieuwste ontwerp wordt dan ook op een bijzondere wijze gepresenteerd. In het museum is een 3D-printer die het ontworpen design zal uitprinten.

Iris van Herpen

Voor meer informatie over deze tentoonstelling kun je kijken op de website. Een kaartje kost € 9 dus zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

www.centraalmuseum.nl

(Manouk de Boer)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties