0

Amsterdam – Hans Ubbink is gewend zijn collecties te tonen aan wel duizend man tegelijk tijdens zijn shows, maar gisteren ging de Nederlandse ontwerper voor een andere aanpak. Maar 135 mensen waren uitgenodigd om zijn spring/summer 2013 collectie te bewonderen in Het Grachtenhuis in Amsterdam. I Love Fashion News was één van die gelukkige.

De prachtige lokatie en de salonachtige presentatie onderstreepte de mooie collectie. Zoals we van de Nederlandse ontwerper gewend zijn, combineerde hij ook dit keer weer elegantie met een rock & roll touch. Dit was duidelijk te zien aan de mooi gesneden maar soepelvallende mantelpakjes en jurkjes voor de dames en kostuums voor de heren. Deze hadden een stoer randje door slanke revers die je herkent uit de punktijd. Ook sommige jasjes hadden een bijzondere afwerking aan de onderkant. Het leek alsof ze al behoorlijk wat jaartjes waren gedragen waardoor er gaatjes in waren gevallen, maar dan op een mooie manier.

De luxe stoffen die Hans Ubbink had gebruikt, liepen uiteen van zacht leer tot zijde en mohair. Het kleurgebruik was ingetogen, maar daarom niet minder mooi. Het lichtgrijs, donkerblauw en chocoladebruin combineerde moeiteloos met grasgroen, zalmroze en geel. Als afwisseling waren er ook een aantal grafische prints, die vooral te zien waren op de overhemden van de mannen en de voering van de jasjes.

Bekijk een aantal foto’s van de show hieronder.

www.hansubbink.com

(Beeld: Xaviera Wong A Soy en Jeroen Snijders)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties