0

Amsterdam – Ook al hebben wij vrouwen een kast vol kleding, we weten nooit wat we moeten aantrekken. Maar dat heeft een reden. Uit Brits onderzoek blijkt namelijk dat twee derde van de vrouwen te kleine kleding bewaart.

Volgens Daily Mail bewaart 8 op de 10 vrouwen te kleine kleding in de hoop deze nog ooit aan te kunnen trekken. Een kwart van de onderzochte vrouwen gaf toe dat gewichtsverandering een grote rol speelt. Zo hebben sommigen wel vier verschillende maten gehad de afgelopen jaren. Spijkerbroeken worden het vaakst bewaard.

Ook geld speelt een grote rol. Sommige kledingstukken waren zo duur dat vrouwen geen afstand ervan kunnen doen. Kleding heeft ook een sentimentele waarde en sommige items worden bewaard omdat het vrouwen herinnert aan gelukkige tijden.

Volgens psychologe Linda Papadopoulos is kleding bewaren eerder kwetsend dan goed.”Er zijn meerdere redenen waarom vrouwen kleding bewaren die ze niet langer dragen. Maar door je garderobe onder handen nemen en oude kleding aan kledingfondsen te geven, zal je vele beter voelen over jezelf.”

Soms is krappe kleding in de mode

(Tekst: Esmé Schouten)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties