0

Amsterdam – Je staat ‘s ochtends op, kijkt in de spiegel en je haar staat alle kanten op. Wat je er ook mee doet, die dag wilt het maar niet goed zitten: een bad hair day. We hebben allemaal wel eens last ervan. Volgens een Brits onderzoek blijkt dat vrouwen zo’n 26 jaar van hun leven een bad hair day hebben!

Voor dit onderzoek zijn 2000 vrouwen onderzocht, waarvan de meeste minstens drie keer in de week wakker worden met rommelig haar. Zo spenderen vrouwen 156 dagen per jaar met slap, vettig en oncontroleerbaar haar. Naast veel we er veel tijd aan kwijt zijn, zorgt een lelijke hairdo ook nog eens voor een slecht humeur. Vrouwen zouden zich een uur en kwartier chagrijnig en depressief voelen.

Celebrity kapper Mark Hill: “ Het is ongelooflijk wat voor impact een slechte haardag kan hebben op een vrouw. Dames voelen zich een compleet ander persoon als hun haar niet goed wil zitten. Het kan je moe, chagrijnig en onzeker maken. Goedzittend haar geeft je daarentegen zelfvertrouwen.”

Het is dus begrijpelijk dat vrouwen een tijdje voor de spiegel staan om hun haar in perfecte model te krijgen op dagen dat ze naar werk gaan, afspraken hebben of zich omgeven met veel mensen. Ook vaak last van een bad hair day? Gelukkig vind je op internet genoeg hair tutorials zodat je niet te lang voor de spiegel hoeft te staan.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

(Tekst: Esmé Schouten)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties