0

Amsterdam – Vispedicures zijn al een tijd een grote hit. Voor deze pedicures worden de tandloze Garra Ruffa visjes gebruikt. Deze “doctor fish” knabbelen zachtjes de dode huid van onze voeten, waardoor ze weer zacht en nieuw aanvoelen.

Uit recent Brits onderzoek is nu gebleken dat de vispedicures helemaal niet zo goed voor ons zijn als gedacht wordt. De visjes dragen namelijk bepaalde bacteriën met zich mee die zeer schadelijk voor mensen kunnen zijn. Niet alleen mensen lopen gevaar bij deze behandelingen, er laait nu ook een discussie op over hoe slecht het is voor de visjes.

Eén van de onderzoekers legt uit dat de bacteriën die deze Garra Ruffa visjes bij zich dragen infecties kunnen veroorzaken bij zowel mensen als de vissen. Van deze bacteriën is er één die wondinfecties en maag- en darmklachten kan veroorzaken bij mensen, vooral als zij al last hebben van diabetes of HIV/AIDS. Inmiddels verbieden 14 staten in Amerika de vispedicures al en er zullen er vast meer volgen.

Hieronder een filmpje waarin wordt gezegd dat vispedicures een natuurlijke manier van pedicures krijgen is en dat er voordelen voor de gezondheid mee gepaard gaan. Nou, dat valt dus wel even tegen…

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

(Tekst: Kimberly van Stokrom)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties