0

Amsterdam – Van de week schreven we al over de dochter van acteur Clint Eastwood, Francesca Eastwood, die samen met haar photographer boyfriend Tyler Shields een Birkin bag expres heeft vernietigd. De actie is volgens de twee een kunstzinnige uiting, maar veel mensen reageerden geschokt.

Het expres kapot maken van een Birkin bag ter waarde van $ 100,000, schoot bij velen in het verkeerde keelgat. Mensen reageerden zo heftig, dat Francesca en Tyler zelfs met de dood werden bedreigd! Nu blijkt dat alle ophef onterecht is, de tas was namelijk nep. Experts vertellen dat de Birkin bag absoluut niet echt kan zijn geweest. Na het uitvoerig bestuderen van de beelden waarop de tas in de brand staat, leggen experts uit dat aan de kwaliteit en het materiaal van de tas te zien is dat deze sterk verschilt van een authentieke Birkin bag. Zo is te zien dat de tas er dun, gekreukeld en plastic uit ziet, terwijl een echte Birkin bag er veel stugger en gladder uit ziet.

Dit alles zegt niet dat deze fake Birkin een koopje was. Een dergelijke Birkin zou namelijk nog $ 38,000 kosten! Toch best prijzig om zomaar te verbranden. Mocht Tyler claimen dat de tas wel echt is, vinden experts dat hij met een kopie van zijn aankoopbewijs of een getuigenis van de werknemer die hem de tas heeft verkocht moet komen om het te bewijzen. Het idee van dit ‘kunstwerk’ is namelijk dat Tyler en Francesca iets vernietigen wat veel geld waard is. Als de tas dus nep is, is dit idee achter het ‘kunstwerk’ dus niet meer van toepassing. Alhoewel, $ 38,000 is ook geen schijntje…

Klik hier om de foto’s van deze ludieke actie te bekijken.

www.tylershields.com

(Tekst: Kimberly van Stokrom)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties