0

Amsterdam – Beautymerk Nivea heeft veel klanten beledigd met een nieuwe Nivea for Men campagne. Het gaat om een advertentie in het septembernummer van de Amerikaanse Esquire. De reclame is niet in Nederland gepubliceerd.

De advertentie laat een zwarte man zien die gooit met een hoofd met afro, en de tekst Re-Civilize Yourself hierboven, letterlijk vertaald met Her-Beschaaf Jezelf. Dit vinden velen racistisch.

Vanaf het moment dat de advertentie in de lucht ging, wordt de Facebook-pagina van Nivea overspoeld met boze reacties en foto’s van mensen met ‘beschaafde’ afro’s.

Lang wachten was het niet op het excuus van Nivea, dat gisteren al verspreid werd: “Bedankt dat jullie er zo veel om geven om jullie mening te laten weten over onze recente advertentie. Deze was ongepast. Het was nooit onze intentie om iemand te beledigen, en daarvoor willen we zeggen dat het ons erg spijt. De advertentie zal nooit meer gebruikt worden. Verscheidenheid en gelijke kansen zijn cruciale waardes binnen ons bedrijf.”

Verder laat Nivea aan I Love Beauty News weten: “Nadat bleek dat deze advertentie misleidend overkwam is deze direct ingetrokken. Nivea heeft diepe spijt voor iedereen bij wie deze Amerikaanse advertentie aanstootgevend is geweest. We staan juist voor diversiteit, tolerantie, gelijke mogelijkheden en hecht waarde aan verschillen. Directe of indirecte discriminatie moet dan ook worden uitgesloten in alle beslissingen en activiteiten van Nivea.

De campagne

Wat vinden jullie van de advertentie?

www.nivea.com

(Renée Sturme)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties