0

Amsterdam – Het ziet er naar uit dat steeds meer modellen liegen over hun leeftijd. Na eerdere problemen met het Council of Fashion Designers of America, een tienjarig “supermodel” en zelfs een rechtszaak tegen Amerikaanse kleding gigant Urban Outfitters heeft de mode-industrie veel kritiek gekregen.

Als dan nu blijkt dat modellen liegen over hun leeftijd zodat ze in een modeshow mogen lopen, wordt het tijd om actie te ondernemen. Dit was het geval bij Amerikaanse ontwerper Michael Kors. In een interview vertelde de ontwerper dat er steeds meer modellen tegen hem logen over hun leeftijd. De ontwerper vertelde dat het gelieg begon sinds hij twee jaar geleden aankondigde dat hij geen modellen onder de zestien meer zou gebruiken.

Als hoofd van het CFDA heeft ontwerpster Diane von Furstenberg samen met de CEO Steven Kolb een brief gestuurd naar alle leden van CFDA dat de ID’s van de modellen moeten worden gecheckt voor ze de runway op gaan. Om te zien of ze inderdaad wel zestien jaar oud zijn.

Misschien hadden ze dat moeten doen vóórdat ze de modellen voor de shows boekten.

Michael Kors

Zouden zij boven de 16 zijn? Vast wel..

Wat vind jij hiervan?

(Charisse Stoffels)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties