0

Amsterdam -We hebben vroeger allemaal wel eens met Barbies gespeeld en het het leuke van de Barbies was dat we ze iedere keer weer 1000 keer van outfits konden wisselden en de haren op de gekste manieren wilden stijlen; kort, lang, gevlochten of een ponytail het was allemaal mogelijk met de lange goudgele lokken.

Nu is er besloten om een Barbie te maken zonder haren en dit is een initiatief van twee moeders waarvan hun dochters besmet zijn met kanker. Via een Facebookcampagne steunen nu al meer dan 150.000 mensen het initiatief! Mattel de fabrikant die de lieftallige Barbiepoppen produceert is overstag gegaan met het idee.

De pop zal worden uitgerust met meerdere pruiken, hoedjes en sjaaltjes. Belangrijk om te weten is dat de nieuwe pop niet in de winkels zal liggen maar gaat rechtstreeks naar ziekenhuizen en instellingen die zich inzetten voor kinderen met kanker.

De twee moeders die de campagne begonnen zijn dolblij met het nieuws. “We hadden wel verwacht dat het idee zou aanslaan bij een hoop mensen, maar dat het zó’n gigantische vlucht zou nemen, was ook voor ons een verrassing” aldus de happy moeders!

Barbie zonder lokken

 

www.mattel.com

(Tekst: Melanie Karolewski)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties