0

Amsterdam – Eerder lieten we jullie al weten dat organisitatie One Million Moms de april catalogus van Urban Outfitters een verschrikking vonden. Nu is de week nog maar net gestart en er is weer een nieuwe aanklacht tegen de winkelketen.

De Anti-Defamation League is een organisatie uit Philadelphia die strijd tegen anti-semitisme en extremisme. Nu verkoopt Urban Outfitters een geel mannen t-shirt met daarop een blauwe ster. De ster komt erg overeen met de Jodenster uit de Tweede Wereldoorlog. In een brief heeft de organisatie laten weten dat dit smakeloos en beledigend is. Ze begrijpen niet dat ze dit verkopen aan klanten. Er wordt dan ook vriendelijk gevraagd om het product uit de collectie te halen.

Het is niet de eerste keer dat deze organisatie een aanklacht indient tegen Urban Outfitters. Meerdere malen zijn ze in discussie geweest over projecten die zwarte, Mexicaanse, Ierse en Joodse mensen beledigde.

Nu hebben we gekeken in de webshop en het t-shirt is nog steeds te koop. Zal Urban Outfitters de brief nog niet hebben ontvangen of vinden ze het weer gezeur. Wat denken jullie?

Wat vinden jullie van het t-shirt?

www.urbanoutfitters.co.uk

(Tekst: Lisa Tervoort)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties