0

Amsterdam – Oud-hoofdredacteur van Jackie, Eva Hoeke, beloofde in haar excuus naar de wereld een rectificatie in het volgende nummer. Maar nu is er toch door de uitgever besloten dat niet te doen.

Yves Gijrath van Gijrath Media Group (uitgever van Jackie) zegt: “Er valt niets te rectificeren, want eris niets onjuist aan die productie”. Volgens Gijrath had Eva Hoeke achter haar productie moeten blijven staan: “Nu zette ze het in eerste instantie neer als een grap, maar dat was het beslist niet. Het was een duiding. De enige juiste reactie was geweest: we hebben ons niet voldoende gerealiseerd dat deze duiding zo gevoelig lag. We bedoelden het niet kwaad en bieden onze oprechte en welgemeende excuses aan.”

Wel wordt er in het volgende nummer aandacht besteed aan het bizarre voorval. Het blad heeft contact gelegd met Rihanna en wil dat zij in het nummer aan het woord komt. “We willen onze misinterpretatie met alle liefde uitleggen en terugkomen op de gevoeligheden rond dit onderwerp”, aldus Gijrath.

In Amerika zijn ze in ieder geval nog lang niet uitgesproken over het voorval. Fashionwebsite Fashionista schreef een ‘Open Letter’ aan Jackie:

www.jackiemagazine.nl

(Tekst: Esmée van Rijn)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties