0

Amsterdam – Er is heel wat ophef over dunne modellen. Ze zouden vervangen moeten worden door oudere en vollere modellen waar wij onszelf mee kunnen identificeren. Alleen wordt dit niet gedaan omdat kleding op dunnere modellen beter verkoopt.

Uit recent onderzoek van modellen agent Ben Barry blijkt dit alleen helemaal niet waar te zijn. Wanneer we in gedachten het lichaam van een jong en dun model hebben, worden we in het pashokje alleen maar gedemotiveerd. We kunnen niet voldoen aan het modebeeld (dun zijn) en zien dan ook veel liever dat kleding geshowd wordt op modellen met onze maat.

Hij heeft het onderzoek getest op twee manieren. Eerst werd er getest waarop vrouwen hun aankoop baseren. Ze lieten campagnes zien en daarbij kozen de vrouwen kleding uit die op soortgelijke modellen stonden. In het tweede fase keek hij waarom vrouwen bepaalde kleding kopen. Daaruit bleek ook dat vrouwen kijken naar modellen die ze met zichzelf kunnen identificeren.

Het is dan ook schokkend om te zijn dat het percentage van aankopen stijgt, wanneer kleding op vollere modellen wordt geshowd. Het percentage stijgt bij vrouwen met maatje 36 of meer wel drie keer. De fashion wereld heeft het ook wel een beetje door en zetten steeds vaker modellen in met wat meer curves.

Zijn jullie het met dit onderzoek eens of kopen jullie toch gewoon kleding als het op dunne modellen wordt geshowd?

(Tekst: Lisa Tervoort)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties