0

SkinnyAmsterdam – Hoe heftig: in Groot-Brittannië stijgt het aantal kinderen dat aan anorexia lijdt. En dan hebben we het niet over tieners, maar over jongens en meisjes die soms pas vijf jaar oud zijn.

De afgelopen drie jaar zijn er in totaal 98 kinderen tussen de vijf en zeven jaar behandeld in Britse ziekenhuizen voor anorexia.

Ook 99 kinderen tussen de acht en negen jaar oud, 400 kinderen tussen de tien en twaalf jaar en 1500 kinderen tussen de dertien en vijftien jaar moesten worden behandeld.

Nog een shocking cijfer: Het aantal Britse kinderen onder de negen jaar met een eetstoornis, is het afgelopen jaar verdubbeld.

Artsen en voedingsdeskundigen waarschuwen dat zeer jonge kinderen steeds vaker een ongezonde relatie met voedsel ontwikkelen. Zo zegt Susan Ringwood, president-directeur van Beat, een liefdadigheidsinstelling op het gebied van eetstoornissen, dat sommige meisjes zo bang zijn voor het ontwikkelen van rondingen tijdens hun puberteit, dat zij zich verhongeren om zo proberen hun kinderlichaam te behouden.

Vreselijk!

(Nina de Bruijn)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties