0
Dik meisje

Amsterdam – Eigenlijk geloven we het gewoon niet, maar toch delen we dit afschuwelijke nieuws even met je: een groep Amerikaanse artsen beweert dat we dik worden van cosmetica. Please say it isn’t so!

Hoe dan? De chemicaliën die vaak in onder andere shampoo, bodylotion en zeep zitten kunnen je hormoonhuishouding ernstig in de war schoppen, waardoor je moeite kunt krijgen met afvallen.

Volgens doktoren van het Mount Sinai Medicial Center in New York is het spulletje phthalate (ja, zeg dat maar eens hardop), dat in 70 procent van de cosmetica zit, de boosdoener voor het uit balans brengen van je hormoonspiegel. Dit goedje zit ook vaak in schoonmaakmiddelen.

Vrouwen die een low fat dieet volgen hebben het meest de lijden onder de phthalate. Zoe Harcombe, voedingsdeskundige en auteur van The Obesity Epidemic legt uit: “Je huid wordt wat droger als je een hele minieme vetinname hebt, daardoor gaan juist deze vrouwen meer smeren om deze droge huid weer soepeler te krijgen. Met als gevolg dat hun hormoonhuishouding in de war raakt en het afvallen alleen maar moeilijker wordt.”

En dat willen we niet, lijkt ons. Bang geworden van dit verhaal? Natuurlijk kun je wel lekker blijven smeren, maar zorg dat je op het etiket let op phthalate en bisphenol-A. Die twee jongens wil je liever niet op je huid hebben.

Meisje op Weegschaal

Ga jij nu extra letten op wat je op je huid smeert?

www.dailymail.co.uk

(Nina de Bruijn)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties