0

NeussprayAmsterdam – Als je het hoort, weet je eigenlijk al dat het onzin is: een neusspray die je helpt met bruin worden. Toch zijn er duizenden Britten ingetrapt, en sprayden ze de afgelopen maanden volop met het goedje Ubertan, dat soms een ziekenhuisbezoek tot gevolg had.

Zo zit het: Ubertan is de nieuwste ‘aanwinst’ op tanning-gebied. De fabrikant (die niet is op te sporen) belooft dat deze kruidenspray ervoor zorgt dat je huid bruiner wordt. All you have to do is het opsnuiven van het goedje in het flesje, en dat twee keer per dag voor zo’n zeven tot tien dagen.

Maar wat blijkt nu, het spulletje werkt niet alleen niet tot nauwelijks, maar heeft ook ernstige bijwerkingen, zoals hartkloppingen, duizeligheid en zelfs lichte hartaanvallen. Een ingrediëntenlijst ontbreekt, dus het is onduidelijk welke bestandsdelen er precies in het goedje zitten. Tientallen Britten hebben zich al bij de huisarts gemeld met rare bijwerkingen en enkelen zijn zelfs in het ziekenhuis opgenomen.

Ubertan

Mocht je dit dubieuze spulletje ergens tegenkomen, blijf er dan af! Je good old zelfbruiner voor op je huid is prima

Volgens de Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA), de Engelse variant van de inspectie voor de gezondheidszorg, zijn er inmiddels meerdere klachten tegen Ubertan binnen gekomen. “Ubertan is een verboden, ongeregistreerd medicijn. Het heeft serieuze bijwerkingen, de veiligheid kan niet worden gegarandeerd. We raden mensen het medicijn ten strengste af.”

Het spulletje is officieel illegaal in Engeland, maar te verkrijgen via de website van Ubertan en via verschillende schoonheidssalons.

(Nina de Bruijn)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties