0

Amsterdam – Voormalig werkneemster bij Gucci, Josephine Robinson, beweert dat zij de opdracht kreeg om Rihanna in 2008 minder te betalen omdat ze geen Amerikaanse burger is.

Rihanna was het gezicht van een Gucci campagne in 2008. Gucci lanceerde een limited edition collectie waarvan vijfentwintig procent van de opbrengst naar Unicef ging. Robinson beweert dat zij de opdracht kreeg om 30 procent van Rihanna’s salaris in te houden omdat ze uit het Caribisch gebied komt.

Robinson klaagt Gucci aan voor maar liefst €3.400.000,-. De reden die zij heeft is dat ten koste van haar discriminerende opmerkingen en grappen werden gemaakt. Vorig jaar werd ze ontslagen bij Gucci omdat ze klaagde over de behandeling. Zo beweert de voormalig werkneemster.

Rihanna voor Gucci

Rihanna zelf heeft nog niet gereageert op de rechtszaak en de bijbehorende geruchten. Een vertegenwoordiger van Gucci liet vandaag weten dat de beweringen van Robinson op niets zijn gebaseerd en dat het bedrijf zich actief gaat verdedigen. “We zijn er van overtuigd dat we de rechtzaak zullen winnen.”

Voor Josephine lijkt het een verloren zaak… We houden je op de hoogte!

(Anne Rutte)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties