0

Amsterdam – Bezoekjes aan een spa, manicure of schoonheidsspecialiste. Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld geworden.

Jammer dat sommige behandelingen zo prijzig zijn. Maar wist je dat veel salons hun prijzen veel te hoog stellen? Een anonieme saloneigenaar gaf een kijkje in financiën van slaons.

Per jaar geven we ruim €14,5 miljard uit aan de kapper, spa’s, manicuresalons, bezoekjes aan de schoonheidsspecialiste en aan massagesalons. Opvallend is dan ook dat veel bedrijven het moeilijk hebben om zich staande te houden in deze tijd, maar dat salons hier geen last van hebben. Afgelopen drie maanden groeide de markt zelfs met zeven procent.

Hoe dit mogelijk is? De anonieme saloneigenaar zegt dat dit komt doordat bijna iedere salon haar klanten afzet. Ze gaf zelf als voorbeeld aan dat ze ruim €70,- rekende voor een gezichtsbehandeling, terwijl ze producten gebruikte ter waarde van slechts €5,60.

Bij een bezoekje aan de zonnebank wordt je nog wel het meest afgezet volgens de anonieme bron. De ‘tanning industry’ heeft een jaarlijkse opbrengst van maar liefst €112 miljoen, terwijl de producten en onderhoud van de machines lang niet zoveel kosten.

De volgende keer toch maar twee keer nadenken voordat je een bezoekje brengt aan de schoonheidsspecialiste of aan de zonnebank?

Altijd leuk en lekker een bezoekje aan een salon, maar vooral belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de producten die worden gebruikt!

(Anne Rutte)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties