0

Flip in HairAmsterdam – Je haar bijna tot je billen laten groeien… dat duurt lang! Daar heb ik het geduld niet voor, en ik weet eigenlijk ook niet of het me wel staat. Maar toch… Lang prinsessenhaar is een meisjesdroom, toch?

Je begrijpt dat ik dan ook zeer verheugd was toen er een mailtje binnenkwam op het ILBN-hoofdkwartier dat ik de nieuwste haarextensions-ervaring: de Flip in Hair, mocht uitproberen. Gezien in de Amsterdam Fashion Week bij Tony Cohen!

Enthousiast als een klein kind dat naar de Efteling mag liep ik de Rob Peetoom salon op de Elandsgracht in Amsterdam binnen. Top haarstyliste Marissa stond me al op te wachten met haar rek vol haarstukjes en haarstrengen.

Yeah, let the games begin!

Flip in Hair

Zo ziet mijn haar eruit zonder dat er iets mee is gedaan. Ik heb bewust geen stylingproducten gebruikt, zodat het sluik naast m'n hoofd hangt. Ik denk dat het verschil zo het beste te zien is.

Flip in Hair is een ontzettend makkelijk en snel aan te brengen (ja echt, want ik heb het nu zelf gezien) haarstukje. Het is een relatief goedkope vorm van haarverlenging die je eindeloos in -en uit-kan doen, maar wèl mooi blijft en die je niet ziet zitten.

Flip in Hair

Flip in Hair komt in alle soorten kleuren en drie texturen: stijl. een lichte slag en een lichte krul. Er zijn drie standaard lengtes, die de stylistes van Rob Peetoom voor je bij kunnen snijden of knippen.

Flip in Hair

Ook zijn er matjes die uit verschillende tinten bestaan of highlights hebben. Er zit er gegarandeerd een voor jou bij!

Marissa begint met verschillende haarstukken van haar rekje te halen om te kijken welke het dichtst bij mijn haarkleur in de buurt komt. We concluderen dat de Flip in Hair met stijle structuur van 20 inch (ongeveer 52 centimeter), in kleurtint nummer 4, het beste bij me past. De andere haarstukken zijn net iets te kort (42 centimer of 32 centimeter) en te donker of te licht. Ook is mijn haar van mezelf redelijk stijl, dus een matje met een slag erin zou er onnatuurlijk uit zien en zou het verschil met mijn eigen haar te groot maken.

Flip in Hair

Dit is de kleur en lengte die Marissa voor mij kiest

Nu wordt de Flip in Hair in mijn haar gedaan. Het haarstukje is eigenlijk niets meer dan een rand met twee lagen echt mensenhaar (!) bovenop elkaar en dat van het linkeruiteinde tot het rechteruiteinde verbonden is met een heel dun, doorzichtig draadje. Een soort visdraad. Het is tè simpel voor woorden! Waarom is dit niet eerder bedacht? Mijn haartsukje begint direct bij de oren en heeft dus ‘zijkanten’, er zijn ook stukjes die horizontaal korter zijn en deze ‘zijkanten’ niet hebben, deze stukjes zitten meer aan de achterkant van je hoofd. Marissa legt me uit dat je een Flip in Hair met zijkanten neemt om meer volume te creëren. Ik merk dat een Flip in Hair vooral voor meer lengte is, wil je ècht meer volume, dan kun je bijvoorbeeld twee of zelfs drie Flip in Hairs tegelijkertijd dragen.

Met een puntkam maakt Marissa een soort ‘eilandje’ op mijn hoofd dat ze even vast zet met een klemmetje. Dit eilandje maakt ze vanaf ongeveer 2 centimeter van mijn voorhoofd. Vervolgens legt ze de Flip in Hair op de scheiding van het haar dat ze omhoog heeft gestoken. Het is zo simpel en gebeurt gigasnel!

Flip in Hair

En hij zit erin! Kijk eens hoe lang mijn Flip in Hair is... Wauw!

Het klemmetje gaat er weer uit en mijn eigen haar valt over de Flip in Hair heen. That’s it! Oooh, wat lang! En wat mooi! Ik ben meteen verkocht aan dit fijne matje. En ik voel ‘m totaal niet zitten!

Als je voor een Flip in Hair naar Rob Peetoom gaat, zal de haarstyliste altijd even met je kijken of je misschien een spoelinkje nodig hebt in je eigen haar, zodat je haarkleur nog dichter bij de Flip in Hair in de buurt komt. Ook zal ze de mat knippen en/of snijden op jouw maat en hem indien nodig ietsje verstellen, zodat het draadje wat losser of vaster komt te zitten. Dat doen we nu niet bij mijn mat, maar desondanks vind ik het er nu al erg natuurlijk uitzien.

Voordat ik ‘m echt ga dragen moet ik de punten van mijn eigen haar wat stijler maken en zou Marissa de uiteinden van de Flip in Hair wat bijsnijden zodat ze meer in de lijn van mijn eigen haar vallen.

Goed om te weten:
- Je krijgt het hangertje waar de Flip in Hair aanhangt mee, en als je je mat wil krullen of stijlen, kun je dat het beste doen wanneer deze aan het hangertje hangt.
- De Flip in Hair mag je niet kleuren of verven.
- Je mag ‘m wel wassen en behandelen met conditioner.
- Flip in Hair is niet schadelijk voor je haar, je gebruik geen lijm, clips of weaving.

Flip in Hair

En zo ziet het eruit! Bedenk wel: mijn Flip in Hair is op deze foto's niet gestyled of bijgesneden. Terwijl het is nu al goed uitziet, toch?

Flip in Hair

Zo ziet mijn Flip in Hair er van achteren uit

Flip in Hair

Dit is mijn Flip in Hair bij daglicht

Conclusie: dit is echt een aanrader, helemaal omdat een haarstuk levenslang meegaat, terwijl ze al verkrijgbaar zijn vanaf €149,-! Ik ben in in ieder geval helemaal happy met mijn Flip in Hair en voel me als een prinsesje :-).

www.flipinhair.nl

www.robpeetoom.nl

(Nina de Bruijn)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties