0

Amsterdam – Een masker voor de vochtarme huid, hydraterend en zuiverend. Net iets voor mij. In de koude seizoenen durf ik met regelmaat mijn gezicht  niet te bewegen, bang als ik ben voor scheurgevaar ;). Ik hydrateer dus als een gek! Daarom is dit masker van Dr. van der Hoog ideaal voor mij, hoop ik.

Ik doe het poedertje in het kommetje en lees dat ik één eetlepel kokend water behoor toe te voegen. Wat ook mag: de intensief lotion van Dr. van der Hoog toevoegen in plaats van water, maar die staat bij mij niet op de plank.

Het zee algen masker

Vol goede moed start ik mijn waterkoker op, geen gehoor. Geen lichtjes, piepjes, opstijgende wolkjes, niets. Hartstikke kaduuk, dus dan maar oldschool met de pan op het fornuis. Voor één eetlepel kokend water, ja. Als het water dan eindelijk pruttelt schep ik een eetlepel water uit de pan bij het poeder en begin ik te roeren, strijken, prakken en draaien. Een klonterig goedje ontstaat in het kommetje, niet echt aantrekkelijk.

Even mengen...

Het is dan ook bijna niet te doen om de pasta op mijn gezicht te smeren. Dikke klonten blijven achter op mijn wang en langs mijn neusvleugels. Het goedje droogt zo snel op dat ik bijna niet de kans krijg om er iets van op mijn gezicht te smeren. Een masker roept bij mij altijd pure ontspanning op, maar hier word ik bijna chagrijnig van.

Er staat: laat de huid rondom de ogen vrij. Nieuws voor DR. VAN DER HOOG: dat kan bij dit masker niet anders. Het is te droog om verder uit te smeren. Het masker wordt per direct keihard en brokkelt hier en daar af, waardoor ik de korrels uit mijn kop koffie moet vissen. Niet echt ontspannend. Na 10 minuten begint mijn huid symptomen te ontwikkelen van zuurstoftekort en ren ik naar de kraan. Het jeukt. Na een flinke schrobbeurt ligt alle klei in de wasbak.

Korrelig prutje!

Maar dan het resultaat: mijn huid voelt heeeerlijk zacht aan! Ook de jeuk verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Al met al ben ik niet kapot van dit masker. Het resultaat is geweldig, maar ik vind dat het ook een stukkie ontstapping moet zijn. De prijs is gemiddeld voor een eenmalig maskertje, €1,89. Misschien dat het beter werkt met de lotion. Toch zonde, want ik ben fan van Dr. van der Hoog. De intensieve nachtcrème is één van mijn favoriete verzorgingsproducten, maar daar houd ik het voorlopig ook even bij.

(Adeline Mans)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties