0

Amsterdam – Na al mijn hele leven last te hebben van rosacea, ben ik bereid om alles te proberen wat dit kan verminderen. Velen vinden mijn rode wangen schattig, of een teken van gezondheid, maar als je het zelf hebt voelt het toch echt meer als een kwaaltje.

Zeker was ik er voor in dus, om de Redness Relief moisturizer van Dermalogica te proberen! De vernieuwde, sterkere formule
van dit kalmerend product belooft roodheid zowel op de korte termijn als op de langere termijn te verlichten.

Redness Relief
is gemaakt om op te treden tegen roodheid die door invloeden van buitenaf wordt veroorzaakt, maar bijvoorbeeld ook rosacea waarvan het probleem genetisch ligt. Ook heeft het een zonnebescherming van spf20.

Dermalogica

De verpakking is zonder al te veel poespas

Na lichtjes in de handige tube te knijpen merk ik direct dat de moisturizer een stuk dunner is dan eerdere anti-roodheidscrèmes die ik gebruikt heb, en tegelijkertijd ook een stuk meer geconcentreerd qua kleur. De groene kleur komt van natuurlijke mineralen en heeft een camouflerend effect op de rode huid.

Het is de kunst om een heel klein beetje moisturizer uit de tube te knijpen en deze erg dun op je gezicht aan te brengen. Zorg dat het goed wordt uitgesmeerd en neem de tijd om het product te laten intrekken. Je hebt er namelijk maar een klein beetje van nodig, dan werkt het ontzettend goed!

Dermalogica

De crème is zeer geconcentreerd

Hij smeert zeker fijn, echter vind ik de geur helaas niet zo lekker. Ik ben absoluut vóór parfumloze beauty producten, en hier zit dan ook geen parfum in, wat zorgt voor een zuur luchtje.

Eindresultaat op de korte termijn: de moisturizer covert je huid lichtjes, de textuur is glad en smeert fijn, en de geur zal je voor lief moeten nemen!

Het product bestaat overigens ook in een minder zware (en dus minder groene) variant welke nog tot en met september te verkrijgen zal zijn, indien je liever iets meer van de moisturizer gebruikt op je huid.

De tube

Dermalogica Redness Relief SPF20 moisturizer, €52,90

www.dermalogica.nl

(Renée Sturme)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties