0

Clarins cremeAmsterdam – Ik ben net verhuisd en tijdens het uitpakken van de dozen kwam ik afgelopen week deze getinte moisturizer tegen. Ik heb ‘m al een tijdje in mijn bezit, maar nog nooit gebruikt.

Aangezien mijn huidige dagcrème bijna op is vond ik dit een perfect moment op de Crème de Soins Teintée van Clarins, een gekleurde dagcrème, eens uitgebreid te testen. En wat blijkt… It’s a shame dat ik deze tube niet eerder ben gaan gebruiken!

Ik heb van mezelf een redelijk goede huid. Weinig onregelmatigheden, enkel een flink aantal kleine donkere moedervlekjes. Toch ga ik echt nooit de deur uit zonder laagje foundation. Simpelweg omdat ik het mooi vind als mijn gezichtshuid een egale teint heeft en ik heb nou ook weer niet zo’n goede huid dat -ie dat van nature heeft, helaas.

Clarins Crème de Soins Teintee

De verpakking van Crème de Soins Teintée

Clarins Crème de Soins Teintee

En nogmaals de verpakking

Clarins Crème de Soins Teintee

De tube

De crème die ik heb gekregen heeft denk ik de best matchende kleur voor bij mijn huid: nummer 04 – Blond. De kleuren die in Nederland verkocht worden zijn: 03 – Pêche, 04 – Blond, 05 – Doré en 06 – Caramel. De substantie voelt zacht aan als ik een klodder op mijn huid smeer en ruikt heerlijk. Ik ben dol op Clarins, het merk geeft me echt een luxegevoel.

Clarins Crème de Soins Teintee

Mijn huid voordat ik ga smeren. Deze foto is 100% make-up loos en 0% gephotoshopt, om het resultaat helemaal echt te houden ;)

Clarins Crème de Soins Teintee

Dit is kleur nummer 04 - Blonde

Als ik de getinte dagcrème op mijn gezicht aanbreng ben ik meteen enthousiast. De kleur matcht goed bij mijn huid, als ik ‘m uitsmeer smelt hij als het ware op mijn gezicht. Hij lijkt onzichtbaar, terwijl ik wel zeker een laagje op heb. Mijn huid ziet er meteen beter uit. De teint is echt egaal. Een foundation is dekkender, maar dit komt dicht in de buurt. Als je van jezelf al een goede huid hebt, is de dekking voldoende.

Wat ik erg belangrijk vind, is dat de moisturizer ook echt goed hydrateert, anders is het eigenlijk gewoon een foundation en kan ik net zo goed een aparte dagcrème en een aparte foundation gebruiken. Maar op hydratatie scoort Clarins Crème de Soins Teintée echt een dikke tien! Ik heb nogal een droge gezichtshuid, maar er is geen droog plekje of velletje meer te bekennen en mijn huid straalt in plaats van dat -ie trekt. Dit komt volgens de verpakking door de toevoeging van extracten van speciale gewassen die op Madagascar groeien.

Clarins Crème de Soins Teintee

Mijn huid als ik de moisturizer op heb. Deze foto is zonder flits zoals je ziet. En ik heb geen spoortje andere make-up op. Zie je hoe stralend je huid wordt?

Clarins Crème de Soins Teintee

Een foto van mijn hele gezicht met de crème (100% make-up loos om het resultaat extra goed te laten zien)

Clarins Crème de Soins Teintee

Mijn huid zonder make-up, maar mèt crème en flits

Nog een pluspunt: er zit een zonnebeschermingsfactor in de crème, SPF 6. Al had ik liever 10 of 15 gehad. Ik gebruik altijd dagcrème met een factor, omdat ik het krijgen van rimpels en ouderdomsvlekjes zo lang mogelijk wil uitstellen ;).

Je moet de crème wel goed uitsmeren, dus niet snel drie klodders op je huid kwakken en de deur uitgaan, anders zie je donkerdere vlekken op je huid, net zoals wanneer je een foundation niet goed uitsmeert.

Ik vind dit echt een hele goede vervanger van het afzonderlijke gebruik van een dagcrème en een foundation. Ik kan niet anders zeggen dan dat mijn huid zowel goed gehydrateerd is en tegelijkertijd ook nog eens mooi egaal. Een blijvertje!

Clarins creme de soins teintee

Jep, een natuurlijk resultaat, deze houden we erin!

Clarins Crème de Soins Teintée, 04 – Blonde, € 33,00

www.clarins.com

(Nina de Bruijn)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties