0

Amsterdam – Mannen hebben het er wel eens over, vrouwen die ervan houden om zich flink uit te dossen als ze uitgaan. Push-up beha’s, corrigerend ondergoed of plaknagels. Volgens hen schuwen we niks om zo ‘mooi’ mogelijk over te komen.

Uit onderzoek van Holland Casino, dat gehouden werd onder 497 vrouwen en 500 mannen van 20 tot 50 jaar, blijkt ook dat 99 procent van de mannen denkt dat we behoorlijk wat dingen gebruiken om beeldig de deur uit te kunnen gaan. Maar wat blijkt? Iets meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen gebruikt geen ‘hulpmiddelen’ om zichzelf mooier voor te doen dan dat ze is.

Maar liefst 82 procent van de mannen vermoedt dat wij onze pronte boezems tijdens het uitgaan te danken hebben aan push-up beha’s. Als we mooie nagels hebben, dan zijn het neppe exemplaren volgens bijna driekwart van de mannelijke respondenten. Een mooie volumineuze haardos creëren voordat je de deur uitgaat? Doe dat dan maar niet, want 62 procent denkt dan dat we extentions hebben. Iets meer dan de helft gaat ervan uit dat we een verleidelijke oogopslag te danken hebben aan valse wimpers. Zelfs ons figuur komt er slecht van af. Ziet dit er top uit, dan denkt 54 procent dat we dit hebben vanwege corrigerend ondergoed.

Dit allemaal terwijl wij zelf helemaal niet dol zijn op het gebruik van deze dingen. Maar liefst 57 procent van de vrouwen kiest het liefst voor lekker ondergoed als ze de uitgaat. En als we al wat gebruiken, dan staat de push-up beha met 30 procent van de vrouwen op nummer één. Ongeveer 21 procent draagt corrigerend ondergoed en plaknagels gebruikt maar zes op de honderd vrouwen. De rest van de hulpmiddelen? Die worden maximaal door één op de twintig vrouwen gebruikt.

Hoewel mannen dus denken dat we veel moeten doen om zo mooi te zijn tijdens het uitgaan, kunnen ze niet al onze keuzes waarderen. Ongeveer 75 procent vindt het gebruik van té veel make-up echt een afknapper. Maar ook kledingstukken kunnen voor hun de chemie de das om doen. De harembroek, dierenprints of bonte laarzen zijn een regelrechte no-go. Ook wij vrouwen houden van basic bij de andere sekse. We krijgen de rillingen van opzichtige sieraden of openstaande knoopjes.

Het merendeel van de vrouwen kleedt zich één keer om voordat zij de deur uitgaan. Een kwart van alle dames doet dit zelfs twee tot vier keer. Ondanks dat, doen wij vrouwen er trouwens niet zo lang over om klaar te zijn voordat we uitgaan. Gemiddeld doen we er 36 minuten over om ons goed genoeg te voelen om in de spotlights te staan. Dit terwijl mannen er bij het zien van het eindresultaat denken dat we er bijna eeen uur voor nodig hadden.

www.speelmetstijl.nl

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties