0

Amsterdam – De man achter de make-up lijn van Chanel, Peter Philips, kan zeker spreken van succes. Er is geen vrouw die nog nooit van Chanel make-up heeft gehoord en ook worden alle nagellak kleuren van Chanel gegarandeerd een hit. Hoe kan dat?

“Er zit geen logica in”, zegt Peter. “Ik observeer en luister naar vrouwen, dan volg ik gewoon mijn hart. Het is geen fabriek. Ik ben geen kip dat een ei legt. Ik probeer vrouwen gewoon te verleiden zelf te ontdekken wat ze willen, want als ze het niet leuk vinden dragen ze het niet.” Grappig maar waar, elk kleurtje is een hit geworden.

Zijn eerste megahit was Particulière, een greige kleur die iedereen zijn hart stal. Het was eigenlijk een ongelukje, hij wilde namelijk een paars/taupe kleur en tijdens de test viel deze kleur anders uit. Het idee van Riva, een lichtblauwe kleur, kwam voort uit een aansteker die Peter nog in een lade had liggen. De kleur was iets vervaagd, wat hem dat perfecte idee gaf. June, een perzikkleur, startte bij een boodschappentas. De hendel van de tas had die kleur en dat was de inspiratie voor Peter. Nou Peter, hoe je doet, dat maakt niet uit, want het is een succes!

Bekijk hier een aantal kleuren uit de collectie

De kleuren van Chanel

www.chanel.com

(Tekst: Daphne Meulenbroek)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties