0

Amsterdam – Modeontwerpers hebben doorgaans een uitgesproken smaak. Dit laten ze terugzien in hun kledingcollecties op de catwalk, maar hun huis kan natuurlijk ook niet saai zijn. Wij hebben foto’s gevonden waardoor je een kijkje kan nemen in hun miljoenenvilla’s.

Wat denk je van een gouden plafond, een infinity pool en zeventiende eeuwse mansion? Eén Italiaanse ontwerper heeft naast zijn, vast exorbitante, villa ook een jacht van maar liefst 60 miljoen dollar.

Benieuwd bij welke designers de genoemde omschrijvingen horen? Bekijk de foto’s en de details hieronder.

Dit is één van Karl Lagerfeld's eigendommen. Laat je niet misleiden voor de buitenkant. Het is namelijk één van de vijf huizen die hij heeft in deze buurt in Parijs.

Hij heeft er één om in te slapen, één om te te eten, één voor werk, één voor zijn fotostudio en ééntje voor zijn gasten. Op deze foto zie je zijn bibliotheek van 300.000 boeken en de rest van zijn 'cleane' interieur.

Dit is de villa van Domenico Dolce en Stefano Gabbana aan de zee in het Italiaanse Portofino. Vrienden als Madonna, Jennifer Lopez en Kylie Minogue verbleven er al...

Wat denk je van een gastenkamer waarbij het plafond bedekt is met 18 karaats goud. Daarnaast is er een handgeschilderde zebraprint kamer, grote kroonluchters en regelmatig ligt er een gigantische jacht voor de deur.

Dit was het appartement van Coco Chanel aan de Rue Cambon in Parijs.

Gelukkig is het in handen gebleven van Chanel en weinig veranderd aan het interieur. De bank heeft Coco zelf ontworpen en de kroonluchter is custom made. Zo hangen er de typische Chanel tekens als het cijfer 5 en de twee C's aan.

Dit is het jacht van Giorgio Armani, genaamd Maìn, ter waarde van 60 miljoen dollar. Het duurde drie jaar om 'm te bouwen en heeft een lift, jacuzzi, bioscoop, zes gastenkamers en twaalf man personeel.

En dit is maar één van zijn tien 'huizen'. Zo heeft hij nog een Zwitsers chalet, een villa in Antigua en een penthouse bij Central Park West.

Dit is Chateau de Wideville, hét huis van Valentino. Het is gebouwd in de zeventiende eeuw en was van Louis XIII's Minister van Financien.

Valentino kocht deze kast van een huis in 1998 nadat hij zijn modehuis voor 300 miljoen dollar en heeft het daarna ingericht met dure meubelen en onbetaalbare schilderijen. Naast dit kasteel heeft hij een gigantische jacht en nog vier andere huizen verspreid over de wereld. Valentino heeft vijftig mensen in dienst om zijn huizen te onderhouden...

Dit is Vera Wang's huis van 10 miljoen dollar in Los Angeles met, zoals je ziet, een infinity pool.

Het interieur is bijna net zo minimalistisch. En dan te bedenken dat de bruidsjurken ontwerpster ook nog een huisje heeft in New York.

Dit is Ralph Lauren's huis in Bedford, New York. Zoals je ziet staan er twee dure auto's voor, maar hij heeft er nog zestig in zijn garage staan.

En zo ziet het huis van Ralph Lauren er van binnen uit. Veel hout, klassieke details maar absoluut niet tuttig dankzij zebraprints en grof leer.

Dit is Tommy Hilfiger's pareltje op het eiland Mustique. Hij heeft het Palm Beach genoemd en dat is zoals je ziet niet zonder reden. Tommy heeft als buurman Rolling Stone Mick Jagger.

Het huis heeft een Brit koloniale stijl omdat het eerst eigendom was van de hertog en hertogin van Windsor.

Dit is het penthouse van Diane von Furstenberg in New York. Het huis van Serena van der Woodsen is er niks bij...

En dit is het kleurrijke interieur van Diane. Als een doorsnee persoon zo een geheel wil maken, zal het al gauw heel kitsch worden. Maar natuurlijk niet bij DVF. Ze heeft zelfs een trap met 3000 Swarovski kristallen!

Dit is één van de kamers van Reed Krakoff. Zijn huis heeft zeven verdiepingen en is 1672 vierkante meter. Niet zo gek als het voorheen 12 appartementen waren...

Het huis is helemaal ingericht door Reed Krakoff en zijn vrouw Delphine die interieur designer is. Niet verkeerd he? Zelfs de kinderkamers zijn ingericht met Pucci items én Louis XVI stoelen.

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties