0

Amsterdam – Modellen kunnen er voor catwalk shows vaak ontzettend uitgedost bij lopen. Veel make-up, extreem haar en dan natuurlijk nog de extravagante outfits.

Olivier Rousteing, designer van Balmain, houdt hier helemaal niet van. Zijn modellen moeten er zo natuurlijk mogelijk uit zien en zo min mogelijk make-up dragen. Hij vindt dat het gezicht het meest sexy gedeelte van het vrouwelijk lichaam is, omdat de emotie op een gezicht hetgeen is dat het sexy maakt. De emotie moet in de ogen en in de beweging van het haar liggen, dat is voor de designer belangrijk.

Olivier vindt dat Balmain de mooiste meiden van de wereld in de shows hebben lopen en hij wil hun schoonheid niet verbergen. De kleding die de modellen dragen is vaak al vrij krachtig, waardoor Olivier wil dat ze een simpele, natuurlijke look voor het gezicht hebben.

Hij vindt dat het dragen van de kleding van Balmain vergelijkbaar moet zijn met het dragen van een pyjama en bij het slapen dragen vrouwen ook geen make-up, dus waarom op de catwalk wel?

Balmain model met minimale make-up

www.balmain.com

(Beeld: style.com)

(Tekst: Kimberly van Stokrom)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties