0

Amsterdam – Heb jij je wel eens afgevraagd welke kant jouw goede kant is, dan hoeft dat vanaf nu niet meer! Uit onderzoek is gebleken dat de linkerkant van je gezicht mooier wordt gevonden dan de rechterkant.

Een aantal proefpersonen moesten aangeven welke foto’s ze mooier vonden. De foto’s die getoond werden, waren originele zwart/witte foto’s van mannen en vrouwen. Daarbij werden ook nog gespiegelde afbeeldingen laten zien. De onderzoekers kwamen met het resultaat dat bijna alle proefpersonen een voorkeur hadden voor de linkerzijde van het gezicht bij zowel mannen als vrouwen.

Dit hebben ze gemeten door middel van de grootte van de oog pupillen. Dit wordt gezien als een betrouwbare manier om interesse te meten. Als je pupillen groter worden, dan geeft dat aan dat je iets aangenaam vindt om naar te kijken. En uit het onderzoek is gebleken dat de pupillen inderdaad groter werden bij de linkerzijde van het gezicht. Waarschijnlijk toont die kant meer emotie en dat vindt men aangenamer om naar te kijken.

Wat is jullie goede kant?

(Tekst: Daphne Meulenbroek)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties