0

Amsterdam – Dat vrouwen onzeker zijn over delen van hun lichaam, is vrij bekend. Hoe vrouwen precies naar zichzelf kijken, werd getest door middel van een onderzoek met een ‘spiegelteam’.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van farmaceutisch concern Novartis onder 1000 Nederlanders en testte de ervaringen van het hebben van een koortslip. Wat bleek was dat zes op de tien vrouwen onzeker is over hun spiegelbeeld. Bijna de helft van de mensen (47%) zegt regelmatig in de spiegel te kijken om te checken op eventuele uiterlijke veranderingen. Onder deze uiterlijke veranderingen valt bijvoorbeeld de koortslip.

Ruim 30% van de vrouwen zegt zich daadwerkelijk te schamen als zij last hebben van een koortslip. Om vrouwen ervan bewust te maken dat hun spiegelbeeld hetzelfde blijkt met behulp van het geneesmiddel Fenistil Penciclovir Gekleurde Crème, werden zij letterlijk gespiegeld. Hiervoor werd het winkelend publiek op straat beplakt met spiegels. Je spiegelbeeld blijft namelijk hetzelfde als je gebruik maakt van de crème. Deze geneest de koortslip niet alleen, het camoufleert ook. Met een goed gevulde handtas, met onder andere de crème, hebben 40% van de vrouwen pas het gevoel op alle onverwachte situaties voorbereid te zijn.

Spiegelen onder winkelend publiek

www.novartis.nl

(Tekst: Kimberly van Stokrom)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties