0

Amsterdam – Je zult het misschien niet geloven, maar je meest gelukkige jaren beleef je als twintiger en als vijftiger, zo blijkt uit onderzoek.

EA Games en Birmingham GP deden beiden onderzoek naar de mijlpalen in een mensenleven. De uitslag hiervan blijkt dat je in je twintiger jaren het meest gelukkig bent. Zo rond je vijftigste komt een tweede piek van geluk.

Voor het onderzoek werden 2000 volwassenen opgetrommeld om hun gelukkigste momenten te delen. Opvallend genoeg ervaart 34 procent hun tienerjaren als het minst leuk. Dit komt vooral door het gebrek aan onafhankelijkheid, onzekerheid over het uiterlijk en de geldzorgen waar je als puber mee kampt. Toch kun je als tiener met hoge verwachtingen uitkijken naar je twintigste verjaardag. Dan begint het echte geluk namelijk pas!

Op gemiddeld je 20ste ga je uit huis, op je 23ste maak je carrière, op je 25ste koop je een huis en trouw je en dan rond je 27ste krijg je je eerste kindje. Daarnaast zijn de financiële zorgen uit je tienerjaren als sneeuw voor de zon verdwenen en heb je een onafhankelijke basis opgebouwd. Na je dertigste is het grootste geluk helaas alweer geweest. Gemiddeld hebben stellen minder seks en ligt een scheiding en midlifecrisis op de loer.

Toch neemt rond je vijftigste levensjaar het geluk weer toe. Het libido stijgt en je haalt meer voldoening uit simpele dingen. Wij zijn benieuwd of jij je herkent in de uitslag van dit onderzoekje. Ondertussen gaan we vlug verder met genieten, we zitten tenslotte nog in ons twintiger jaren.

(Manouk de Boer)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties