0

Amsterdam – We weten allemaal dat het hoort bij ouder worden, maar die rimpels blijven een minder leuk cadeau van moeder natuur. Het liefst hebben we allemaal altijd een super gladde huid, maar dat kan natuurlijk gewoon niet.

Uit nieuw onderzoek blijkt nu ook dat rimpels niet alleen betekenen dat we ouder worden, maar ook dat we zwakkere botten hebben. Onderzoekers aan het prestigieuze Yale college bestudeerden de rimpels van 114 vrouwen tussen de 40-50 jaar die nog nooit cosmetische chirurgie hadden ondergaan.

Uit dit onderzoek is gebleken dat hoe erger de rimpels zijn, hoe lager de botsterkte van vrouwen is. Natuurlijk hebben factoren zoals leeftijd en lichaamsvet (dat belangrijk is voor botsterkte) invloed op de botten, maar ook de hoeveelheid rimpels geeft dus aan of je botten sterk genoeg zijn of niet.

De artsen zijn nu nog bezig met onderzoeken of de hoeveelheid rimpels ook kunnen helpen om vrouwen te identificeren die kans hebben op botbreuken. Lastige studie als je het ons vraagt, aangezien wij iedere dag allerlei smeersels gebruiken om die rimpels juist tegen te gaan. En die zouden moeten helpen natuurlijk!

Wat een dilemma’s allemaal, maar dit onderzoek wordt vervolgd natuurlijk!

Rimpels geven je gezicht karakter, dat moeten we natuurlijk niet vergeten. Ook een belangrijk puntje dat deze onderzoekers misschien niet hebben meegenomen!

(Anna Nikbakht Nooshin)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties