0

Amsterdam – Dove ken je waarschijnlijk wel van de leuke campagnes met de “gewone” vrouw als uitgangspunt. Deze campagne is opgezet nadat uit onderzoek bleek dat maar 2% van de Nederlandse vrouwen zichzelf mooi noemde.

Naast de campagnes begon het merk met voorlichting te geven aan tieners op middelbare scholen over het schoonheidsideaal in Nederland.
Nu zes jaar later doet Dove opnieuw wereldwijd onderzoek onder 6400 vrouwen in 20 landen met de centrale vraag “hoe mooi vinden vrouwen zichzelf?” Wereldwijd noemt 4% van de vrouwen zichzelf mooi en in Nederland is dit maar 1%! Je zelfwaarde speelt zwaar mee in de kwestie of je jezelf mooi vind en Nederlandse vrouwen vinden het over het algemeen not done om iets goeds over zichzelf te zeggen. Anderen complimenteren kunnen we wel, maar complimenten aannemen is heel ongemakkelijk en vergeet onze eigen kritische houding niet. Maar liefst 42% is zelf haar grootste criticus.

Vanaf 21 april lanceert Dove een platform met de naam “Wat ik zo mooi vind aan..” Het eerste onderwerp dat geïntroduceerd wordt is voor Moederdag. Dochters kunnen hun moeders opgeven en hun moeder zo een groot compliment geven. Heb jij de mooiste moeder van Nederland? Kijk dan even op de site en geef je moeder op!

www.watikzomooivindaan.nl

(Manouk de Boer)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties