0

Amsterdam -  Deze maand staat het Ministerie van Buitenlandse Zaken in het teken van Seksuele en Reproductieve Gezondheid en Rechten. Nou kennen we allemaal dance4life, deze organisatie inspireert jongeren om de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen.

Gisteren is ambassadrice en topmodel Doutzen Kroes in gesprek gegaan met staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, Ben Knapen met als hoofdonderwerp seks. Het gesprek vond plaats tijdens de overhandiging van een onderzoek naar de impact van innovatieve seksuele voorlichting op jongeren.

Uit het onderzoek blijkt dat jongeren door de seksuele voorlichting en vaardigheden die zij aangeleerd krijgen meer zelfvertrouwen hebben, zelfvertrouwen is tevens één van de belangrijkste punten wat zich bindt aan veilig seksueel gedrag. Ook hebben de jongeren door de voorlichting meer kennis en leren ze communicatie- en onderhandelingsvaardigheden, waardoor zij minder snel in risicovolle situaties komen.

Doutzen Kroes vertelt: “Ik heb zelf weinig moeite om over seks te praten. Maar in veel landen is dat heel anders. Daarom vind ik het dance4life programma ook zo goed. Je kunt jongeren wel vertellen dat ze een condoom moeten gebruiken, maar wat als ze niet weten hoe je het gesprek aangaat over condooms? Of wat je moet doen als je partner geen condoom wil gebruiken?”

Doutzen werd tijdens de overhandiging bijgestaan door Anne. De 22-jarige Limburgse raakte op haar 16e geïnfecteerd met hiv toen zij onveilige seks had met haar toenmalige vriendje. Na enkele zware jaren zet zij zich nu in om jongeren niet alleen bewust te maken van de risico’s van onveilige seks, maar ook om taboes rondom seks, hiv en aids te doorbreken.

We vinden dit natuurlijk allemaal een goed initiatief en zijn vooral trots op Doutzen, wat vinden jullie van het onderzoek?

Doutzen Kroes en Ben Knapen

Overhandiging van het onderzoek

Dance4life

www.dance4life.nl

(Tekst: Melanie Karolewski)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties