0

Amsterdam – Tegenwoordig is het helemaal niet nodig om met rimpels rond te lopen. Botox wordt al jaren beschouwd als beste redmiddel om van lijntjes in het gezicht af te komen. Vaak denken we dan ook dat dit het enige redmiddel is, maar uit nieuw onderzoek blijkt anders.

Botox heeft er namelijk concurrentie bij. In 2009 werd namelijk het goedje Dysport geïntroduceerd op de markt, tevens bedoeld om rimpels te verzachten en op te vullen.

Het nieuwe onderzoek, uitgevoerd in de Maas Clinic in San Francisco, was bedoeld om aan te tonen welk product beter zou werken bij de bestrijding tegen rimpels. Zo’n 90 vrijwilligers kregen willekeurig Botox of Dysport ingespoten en deze resultaten werden gemeten. Hieruit bleek dat Dysport kraaienpoten en rimpels significant beter opvulde dan de oude, vertrouwde Botox.

De onderzoekers benadrukken echter wel dat er meer studies nodig zijn om het daadwerkelijke verschil tussen Botox en Dysport te bepalen, maar voor zover lijkt Dysport de strijd te hebben gewonnen!

Spannend hoor, zo’n cosmetische oorlog. Wat vind jij van deze testresultaten?

(Anna Nikbakht Nooshin)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties