0

Amsterdam – Heel Europa lijkt steeds meer geld uit te geven aan haar uiterlijk. Volgens Mintel heeft de markt van gezichtsverzorging in de 5 grootste landen van Europa gezamelijk een waarde van 6,1 biljoen.

De Fransen bezetten met een aandeel met 36% de eerste plaats van deze 5 landen. Met een verkoop opbrengst van 2.2 biljoen euro aan gezichtsverzorging producten in 2009. Best verrassend worden de Fransen op de voet gevolgd door de Duitsers. Italie en Engeland bekleden plek 3 en 4. Spanje is hekkensluiter met “maar” 371 miljoen euro.

Een van de belangrijkste groep beauty producten zijn natuurlijk de anti-aging producten. Duitsers geven hier echter weer minder aan uit. Naast de verouderde huid zijn ook de oogleden, donkere kringen en striae probleemgebieden voor ons Europeanen.

Ruim 60%  van de Franse en Italiaanse vrouwen gebruiken anti-rimpel producten. Ook zijn bijna de helft van alle Britse, Spaanse en Franse vrouwen bezorgd over donkere kringen rond de ogen en het zakken van de oogleden.

Door deze grote zorgen en vele aankopen kunnen we dus op beauty gebied de komende jaren nog een hoop ontwikkelingen verwachten.

(Jorrit Stracke)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties