0

Amsterdam – Diamonds are a girls best friend. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat alle sieraden dat zijn. Wie wil er nou geen prachtige ring om de vinger of hippe armbanden dragen? Dat dacht het Zweedse Cooee nou ook.

In korte tijd is het merk immens populair geworden. Zelfs de Zweedse prinses Victoria draagt de bekende feather oorbellen. De bedenker van het merk is Catrine Åberg. Ze heeft een aantal jaren in de Australische hoofdstad Sydney gewoond en daar kwam ze op het idee. I Love Fashion News vroeg haar de hemd van het lijf.

Hoe heb je Cooee bedacht?
“Voor mijn werk en studie heb ik een paar jaar in Sydney gewoond. Daar kwam ik in aanraking met de metaalsoort Corian. Waar ik helemaal verliefd op werd. Zo mooi vond ik het. Daarnaast ben ik altijd al gek geweest op sieraden en bedacht daarom een eigen collectie. Toen ik weer terugkwam in Zweden ontwikkelde ik deze en ging ermee op de markt staan. Dat sloeg ontzettend aan en sindsdien zijn wij enorm gegroeid en blijven ook groeien.”

Wat betekent Cooee eigenlijk?
“Dat is eigenlijk heel simpel. Cooee is hallo in de taal van Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australië.”

Het mooiste compliment dat ik ooit over het merk kreeg was….?
“Oef, dat is moeilijk. Wat me wel bijstaat is dat een blogger mijn sieraden vergelijkbaar vond met de designs van Martin Margiela. Dat is wel heel gaaf. Daarnaast heb ik ook goede kritieken gekregen van Anna Dello Russo en Alexander Wang. Echt memorabel voor mij.

Waar ben je het meeste trots op?
“Ik ben ontzettend trots op het feit dat, ondanks de crisis, mijn merk blijft groeien.”

 Als je nou iets uit je eigen collectie zou moeten kiezen, wat vind je zelf dan het mooiste?
“Mm, dat zijn denk ik de nut-cuff armband en de ping-pong ketting.”

Wat hoop je met Cooee in de toekomst te bereiken?
“Dat ik mag blijven groeien in Zweden en een bekend merk word. Verder heb ik nog leuk nieuws, want sinds kort kun je mijn sieraden ook in Nederland krijgen bij de webshop van Zoe and Lola.”

Nut-Cuff armband

Loop armband

Dragonfly ring

Anna Dello Russo draagt Cooee

Prinses Victoria draagt de 'feather' oorbellen

www.cooee.se

(Tekst: Martine Schut)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties