0

Amsterdam – Gister opende de Brandstore van Sam Friday Intimates haar deuren in Amsterdam. De opening ging gepaard met een kleine, feestelijke modeshow. Een hapje en een drankje vooraf, op naar de modeshow en gelijk door met zijn allen naar de winkel van Sam Friday Intimates.

De sfeer van de avond was erg relaxed. Tijdens het drankje vooraf en tijdens de modeshow kon je genieten van een relaxed muziekje op de achtergrond. De show was erg intiem en werd gehouden in De Uitkijk op de Prinsengracht, het oudste filmtheater van Nederland. De show vond plaats in een kleine zaal met relaxte ‘bioscoopstoelen’. De modellen sluitten de modeshow af door middel van een dansje met zijn alle op het podium. Ze staken hun handen uit naar het publiek op de eerste rijen als uitnodiging om mee te lopen naar de eerste brandstore van Sam Friday Intimates.

De must-have van de collectie is het fuchsia setje. Deze straalt een en al zomer uit en staat centraal voor de vrolijke hippe collectie. Ook laat de winkeleigenaar Edwin weten dat mix & match erg belangrijk is in de collectie. “De Nederlandse vrouw wil geen vast setje meer. Ze wil zelf kunnen beslissen of ze die mooie bh combineert met een string of met een hipster.”

Bij de winkelinrichting is ook rekening gehouden met het principe mix & match. Er hangen waslijnen in de store en er zijn uitschuifbare lades. De waslijnen staan symbool voor het feit dat de hele collectie kan worden gecombineerd. In het kleurgebruik van de verschillende bh’s en broekjes is hiermee ook rekening gehouden. In de uitschuifbare lades zijn bh’s bij bh’s gelegd en de broekjes bij de broekjes. Om nog maar eens te benadrukken dat er geen vaste combinaties zijn.

Verder laat Edwin weten dat Sam Friday Intimates niet wil worden gezien als lingeriewinkel. Ze zitten meer tegen de fashion aan. “De collectie bevat bijvoorbeeld geen huidskleurige lingerie, dit omdat we meer tegen de fashion-kleuren aanzitten. Het ontbreken van huidskleurige lingerie kan een doorsnee lingeriemerk niet begrijpen.” Verder is er ook heel bewust gekozen om de winkel Sam Friday Intimates te noemen en niet Sam Friday Lingerie. Dit precies om hetzelfde doel te bereiken; meer een fashionmerk zijn en geen lingeriemerk.

De lingerie is prima betaalbaar. De prijzen variëren van €24,- tot €34,-. De collectie valt een beetje te vergelijken met het Amerikaanse Victoria’s Secret. Maar nog meer overeenkomsten vertoont het merk met verschillende Italiaanse lingeriemerken. De prijs-kwaliteit verhouding van de lingerie is zeer goed. De kwaliteit ligt hoger dan dat je van andere lingeriemerken gewend bent.


De nieuwe brandstore van Sam Friday Intimates is dus zeker een bezoekje waard! Zie je op de Leidsestraat!

www.samfriday.com

(Anne Rutte)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties