0

Amsterdam – Als je aan dé modesteden van Europa denkt, dan komt Dublin eigenlijk niet in eerste instantie bij je op. Hoewel de Ierse stad dus normaal gezien niet als shopping destination wordt gezien, blijkt het een ‘ruwe diamant’ te zijn.

Vorige week kreeg ILFN’s Michelle de mogelijkheid om een aantal nachtjes in de hoofdstad te mogen verblijven en ontdekte dat Dublin zeker een bezoekje waard is.

In de hoofdstad zijn behoorlijk wat shop hotspots te vinden. Zo zit er in Grafton Street, dé belangrijkste winkelstraat in Dublin, Brown Thomas. Dit warenhuis is van dezelfde eigenaar als de Bijenkorf, maar nog een tikje exclusiever. Ze hebben een eigen Jimmy Choo store en verkopen kleding van Alexander McQueen, Miu Miu en Dolce & Gabbana. Altijd leuk om even bij weg te dromen.

Iets verder in de straat zit BT2, een speciale winkel van Brown Thomas die zich richt op jongeren. Hier zijn topmerken te vinden als J Brand en Maje, maar ook het meer betaalbare Selected. Zeker ook een bezoekje waard dus.

Aan het einde van Grafton Street, richting een park genaamd St. Stephen’s Green, zit links een winkel waarvan ieder modehartje sneller gaat kloppen. Topshop! Op vloeroppervlakte is niet beknibbeld en in de rekken hangt natuurlijk de laatste collectie! Even verderop in hetzelfde stukje straat zit het Engelse High Street merk waar Kate Middleton dol op is, genaamd Reiss.

Powerscourt Townhouse, de Ierse versie van Magna Plaza die te vinden is in South William Street, biedt onderdak aan heel wat fijne winkels! Zo is er een French Connection te vinden maar ook een AllSaints. Bow laat ons hartje ook sneller kloppen. Ze verkopen er tassen van Cambridge Satchel Company en hele leuke skull kussentjes!

Dit is natuurlijk nog lang niet alles! Maar zeker al genoeg redenen om in plaats van een ticket naar Londen te boeken, eens naar Dublin te gaan.

Kijk gerust eens op Ierland.nl om meer informatie te krijgen over deze leuke stad!

Brown Thomas verkoopt ook macarons van Ladurée!

Grafton Street, met links naast Carphone Warehouse BT2!

In South William Street, een straat waar de sfeer hangt van de 9 Straatjes, is deze make-up winkel genaamd Dylan Bradshaw te vinden. Ze verkopen alle kleurtjes van de regenboog!

De entree naar Powerscourt Townhouse zit verborgen achter een bloemenwinkel. Hoe cute is dat?!

In de binnenplaats van Powerscourt Townhouse, dat omringt wordt door winkels en horecagelegenheden, zit deze centrale plek waar heerlijk geluncht kan worden!

Op één van de bovenste etages van Powerscourt Townhouse zit Covet. In deze winkel kun je galajurken huren voor 80 tot 180 euro voor drie dagen. Zoiets zouden we ook in Nederland moeten hebben!

Op de begane grond bevindt zich French Connection, een fijne winkel voor hippe items!

Ook zit er AllSaints waar je terecht kunt voor casual en stoere items.

Bow is een prachtige boetiek vol met dingen die je echt moet hebben! Er is een mix gemaakt van kledingstukken, accessoires, sieraden maar ook dingen voor in huis.

Het blauwe skull kussentje is met ILFN's Michelle naar huis gegaan.

In het Temple Bar gebied, waar 's avonds flink gestapt wordt, zijn ze dol op taart! Want er is deze winkel...

... en een aantal meter verder is deze taartwinkel! Look into my pies...

In Dublin zijn genoeg restaurants waar je heerlijk kan eten! Aanders? Rustic Stone en Odessa!

(Tekst en beeld: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties