0

Amsterdam – Onze hoofdstad is een nieuwe hoedenwinkel rijker: Eudia De 27-jarige professionele hoedenmaker Evelien Smit opende afgelopen weekend haar pop-up store aan de Amsterdamse Singel. Hier is haar 30-tallige collectie te koop. Wie de hoed past!

Evelien brengt met haar label de zogenaamde fascinators: handgemaakte hoeden en haaraccessoires. Een hoed is niet iets alledaags voor jonge mensen, maar de ontwerpster doet er alles aan om het hoofddeksel weer terug in het modebeeld te krijgen. De lancering ging tevens gepaard met de bekendmaking van de samenwerking tussen Evelien en beeldend kunstenaar Frank E Hollywood. “Wat ik persoonlijk erg mooi vind is dat Evelien de ambacht van het hoeden maken genoeg los kan laten om het tot een kunst te verheffen,” aldus Hollywood. “Samen hoop ik met haar de grens op te kunnen zoeken tussen originaliteit en draagbaarheid.

Evelien Smit

Charlotte van Drimmelen van Schuim (Parool)

De feestelijke opening.

Uiteraard werden de hoedjes even gepast!

Een van Evelien's hoeden.

Draag jij wel eens een hoed?

Een bloem als hoed.

Nog meer hoofddeksels.

En er werd uiteraard champagne gedronken.

Model met hoed.

Welke hoed heeft jouw voorkeur?

De hoedenmaakster vernoemde haar label naar haar tweede (Griekse) naam. Eudia staat namelijk voor ‘mooie dag’. Ze deed ervaring op bij atelier Lili Sun Sombreros in Buenos Aires waar Senora Maria Elisa – ontwierp onder andere voor Yves Saint Laurent – haar de fijne kneepjes leerde. Eenmaal terug in Nederland showde de ontwerpster haar collectie tijdens de Raak modeshow vorig jaar herfst en tijdens de Amsterdam International Fashion Week.

De Eudia pop-up store is nog tot en met 9 april te bewonderen.

www.eudia.nl

(Elisah Jacobs)
(Beeld: Giusy de Ceglia)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties