0

Amsterdam – Vandaag onthulde M.A.C. dé make-uptrends voor aankomend najaar. De trends presenteerde de director of make-up artistery Terry Barber samen met senior artist Elke Willemen. I Love Beauty News was erbij.

Er zijn vier trends uitgelicht die tevens werden getoond op vier verschillende modellen. De trends zijn Modernist, Disco Tech, Tough Love en Amber Gris. Wil jij ook een make-up die helemaal is afgestemd op de laatste trends? Lees en kijk dan vooral verder.

Bij de eerste trend Modernist staan bambi-ogen en lichte tinten centraal. De bambi-ogen creëer je door zowel de boven- als onderwimpers aan te zetten met een laag mascara. Ook zijn highlights heel belangrijk bij deze look. Creëer een driedimensionale huid door highlights aan te brengen op je jukbeenderen, op je bovenlip en boven je neus. Maar houd het wel natuurlijk, het is niet de bedoeling dat je het masker-effect krijgt. Wat ook kenmerkend is voor de Modernist-look, is cream eyeshadow. Dit geeft je een glossy oogopslag. (Het blonde model is opgemaakt volgens de Modernist trend)

De tweede trend die Terry en Elke uitlichten is Disco Tech. Deze trend kenmerkt zich door felle kleuren maar toch op een subtiele manier gecombineerd. Rode lippen staan centraal bij Disco Tech. Ook zie je dat dezelfde kleur voor de lippen en de ogen worden gebruikt. Rode oogpotlood in combinatie met rode lippen mag! Klinkt niet erg verleidelijk… Maar kijk dan eens naar de foto van het model dat de trend uitbeeld. Ziet er prachtig uit toch? Het is wel belangrijk om de kleuren goed te blenden zodat het niet een te strakke uitstraling heeft. (Het model met de staart is opgemaakt volgens de Disco Tech trend)

De trend Tough Love heeft invloeden van de gothic look. De trend is niet te braaf en kan ook wel worden omschreven als ‘elegant punk’. Om deze look te creëren maak je je ogen donker op. Je kan kiezer voor zwart maar ook voor zwart in combinatie met paars, groen of blauw. Zo creëer je je hele eigen kleur, die het best bij je past. Wel is het weer belangrijk dat je de kleuren goed vervaagd zodat je geen strenge uitstraling krijgt. Je huid houd je rustig, je kan er voor kiezen om je huid een tintje lichter te maken om de rust in je gezicht terug te brengen. Ook de lippen blijven onopvallend. Die kan je opmaken met een nude kleur. (Het model met bruin haar is opgemaakt volgens de Tough Love trend) De laatste trend die aan bod kwam is Amber Gris. Hier staan hollowed eyes en de kleur grijs centraal. Grijs kan worden gemixt met violet zodat je een wat zachtere uitstraling krijgt. Je kan spelen met kleuren op een voorzichtige manier. Dus niet zo opvallend als bij de Disco Tech trend. Wat Amber Gris ook kenmerkt is de stained lips. Een donkere kleur op je lippen maar toch op een subtiele manier. Je moet de kleur namelijk niet op je lippen smeren, maar voorzichtig deppen. Zodat je de impressie krijgt alsof je net iemand hebt gekust. (Het donkere model is opgemaakt volgens de Amber Gris trend)

Welke trend is jouw favoriet?

www.maccosmetics.nl

(Anne Rutte)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties