0

Amsterdam – We hebben vele make-up en haar looks voorbij zien komen tijdens de afgelopen Fashion Weeks. Eerst Amsterdam, toen New York en Londen… En nu is het de beurt aan Milaan en Parijs. Natuurlijk is het leuk om de foto’s te zien, maar wij zijn in het bezit gekomen van de tekeningen en aantekeningen van de MAC visagisten!

Om te beginnen met de make-up van Peter Som. Het uitgangspunt: “We gaan terug naar de 60′s met de eyeliner, maar doen het lekker fris met een gele kleur.”

Op de ogen brengen we een precieze eyeliner aan, waarin de buitenste ooghoek net niet wordt meegenomen. De lippen moeten ‘kissable’ zijn en de zacht roze kleur wordt deppend aangebracht. De rest van het gezicht zeer minimaal en naturel.

De look van Jeremy Scott werd als volgt beschreven: “Een collage van choas. Marilyn Monroe, maar dan heftiger.”

Begin met een basis van lichte kleur op het gehele ooglid. Vanaf de wimperlijn wordt de zwarte eyeliner geblend (mooi uitgeveegd). Zowel onder als boven. Op het wenkbrauwbot is een lichte glans aangebracht om te laten lijken dat de wenkbrauw gehighlight is. Voor de wimpers wordt een valse-wimpers-effect mascara gebruikt. Op de lippen komt een felrode lippenstift, welke met poeder gematteerd wordt.

Hoewel het lijkt alsof deze tekening leeg is, zit er wel degelijk een gedachte achter de look van Alexander Wang: “Het haar is redelijk gecompliceerd, daarom kiezen we voor een frisse en jonge look voor het gezicht.”

De wenkbrauwen worden gebleekt en verdwijnen als het ware. Alleen een beetje lipverzorging op de lippen kloppen en een concealer werkt de oneffenheden weg uit het gezicht en rond de ogen. Tot slot wordt er een moisturizer in het gezicht gemasseerd, voor een frisse en gehydrateerde huid

www.maccosmetics.com

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties