0

Amsterdam – Afgelopen september vertrok het Martini-team (waaronder Claire Timmermans van Spice PR en Judith Keizer van Martini) met de happy few onder de journalisten naar Italië om daar het ultieme Martini-gevoel te ervaren, maar vooral om alles te weten te komen over een nieuw product dat begin november in Nederland verkrijgbaar is: Martini Prosecco.

Natuurlijk was ik -Karlijn Visser- als afgezant van I Love Fashion News bij dit heugelijke feit aanwezig om voor jullie een foto diary bij te houden over drie dagen persreis. Een persreis is voor journalisten altijd iets om naar uit te kijken. Even weg uit een kantoorrijke omgeving en niet hoeven nadenken over wat te eten vanavond. Net vakantie, maar toch ook weer niet. Je hebt met een vast programma te maken. Ik moet bekennen dat het programma tijdens de Martini experience veel weg had van er een paar dagen officieel tussenuit zijn; slapen in de mooiste hotels, eten bij restaurant Gold (ingericht door Dolce & Gabbana die zich lieten inspireren door de fles Martini Gold) en dat allemaal vergezeld met de vijf verschillende Martini Spumantes die de gehele dag door gedronken werden.

Onze trip begon in Milaan met een diner bij Gold en een bezoek aan Martini Terrazza. Na de nacht doorgebracht te hebben in een voormalig klooster in wijnstreek Asti werden we op de vroege morgen een kwartier lang aan het druiven plukken gezet. Deze activiteit bleek een verrekte gunstige uitwerking te hebben op de gestresste geest, waar ikzelf onder andere mee te maken had. Na het druivenplukken kregen we inzicht in het verdere bereidingsproces van de prosecco. De dag eindigde in het oudste restaurant van Turijn, genaamd Cambio. Dit restaurant deed denken aan de Weense tijd waarin Mozart en Beethoven hun hoogtijdagen vierden en Sissi met haar paard over de weiden galoppeerde. Aan alle weldaad komt een eind. Zo ook aan het Martini sprookje. Ik ben blij dat ik de prosecco als één van de eersten heb kunnen testen en straks de fles met een gerust hart aan de Nederlandse bevolking toe vertrouw.

Voor 7,99 euro scoor je een fles Martini Prosecco bij Dirk van de Broek, Super de Boer, C1000 of een slijterij. Drink de prosecco puur of maak er thuis de heerlijkste cocktails mee. Voor de gemakzuchtigen onder ons: bij Bar Italia en Café George in Amsterdam bestel je je Martini cocktail gewoon aan de bar.

In de lounge van restaurant Gold werd er geproost op groot formaat

Aan de dis met Claire, Judith en Suzanne

Bij Martini Terrazza op grote hoogte met uitzicht over Milaan wederom aan de Martini

Prachtig uitzicht in wijnstreek Asti waar de Martini-druiven groeien

Claire aan het ontbijt in Relais San Maurizio. Zelfs in alle vroegte beschikt Claire al over bergen energie waardoor ik de foto niet scherp kan stellen

In de badkamer van Relais San Maurizio word ik verblijd met producten van Etro

De Martini Toren in miniatuur

Aandachtig luisteren we naar het verschil in smaak tussen de vijf spumantes

Claire en ik op de foto voor de kijkers thuis

De drankenkast van Martini is door de jaren heen bewaard gebleven

Aan schoonmakers in het Martini museum een groot gebrek

Een gekke bek op z'n tijd houdt de sfeer er in

Met meneer Martini himself op de kiek

Aangejurkt voor een borrel op het terras van het Palace Hotel in Turijn

De taartenkar van restaurant Cambio in Turijn

Dineren in Cambio, het oudste restaurant van Turijn

Met Judith van Martini uitrusten na een intensieve perstrip

www.martini.com

(Karlijn Visser)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties