0

Amsterdam – Floris van Bommel opende gisteren de flagschip boutique in onze hoofdstad. Het is voor Nederland haar eerste vestiging. Dat werd uiteraard gevierd met een lanceringsfeestje inclusief optreden Raccon. En de zon scheen volop!

De stamboom van de Van Bommel familie gaat ver terug in de tijd. De bet bet bet bet bet overgrootvader van Floris vervaardigde al in 1734 handgemaakte schoenen, omdat machines toentertijd nog niet bestonden. Deze traditie leeft – zelfs eeuwen later – nog steeds voort. Floris en zijn broers zijn alweer de negende generatie binnen het familiebedrijf. In 1952 benoemde Koningin Juliana Schoenfabriek Van Bommel tot Hofleverancier.

Anno 2011 is de eerste winkel in Nederland geopend met een groot aanbod mannen- en vrouwenschoenen. Het filiaal is speels ingericht met een hoek waar zowel de kassa als de trap knalblauw zijn. Daarnaast vind je op de muur een stamboom van de familie Van Bommel, getekend door creaturen designer Kevin Bannister. In plaats van familiefoto’s zie je monsters, robots en uit elkaar spattende ruimtemannetjes. Van Bommel heeft hiermee een eigentijds touch aan een eeuwenoud merk.

Bastiaan van Schaik en Joel Davans

Bastiaan samen met Morris

De Van Bommel broers

Ook wij vrouwen kunnen onze lol op

Floris van Bommel

De winkel van binnen

Er is genoeg keus voor iedereen

Floris van Bommel

Het was een drukte van jewelste

Melanie van pr-bureau Begeer & Blaak

De Floris van Bommel winkel van binnen

De blue corner

Je vindt de winkel aan de Amsterdamse Singel 439-441. Van Bommel zit ook in Antwerpen, Brugge en Berlijn.

(Elisah Jacobs)
(Beeld: Giusy de Ceglia)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties